Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Πήλιο



  Το Πήλιο είναι από τα πιο αγαπημένα μου μέρη, τόσο όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου με κάθε χωριό του να  έχει και κάτι διαφορετικό να σου παρουσιάσει. Το μουσείο στις Μηλιές, οι ζωγραφιές του Θεόφιλου στη Μακρινίτσα, το Αιγαίο στον Αι- Γιάννη, η Τσαγκαράδα και η Ζαγορά με τα ωραία γλυκά του κουταλιού και πολλά άλλα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους είναι ένας προσιτός προορισμός. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι κάποια στιγμή να αξιωθώ να το περπατήσω, ξέρω ότι υπάρχουν βιβλία με πλροφορίες για τα μονοπάτια του Πηλίου που σε πηγαίνουν από το ένα χωριό στο άλλο. Υπάρχουν σύντομες αλλά και μακρινές διαδρομές. Κάθε που επισκέπτομαι ένα από τα χωριά του Πηλίου είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι της γιαγιάς μου, οι πολλές γεύσεις, η μυρωδιά από τα καμμένα ξύλα στο τζάκι και τα ζεστά φώτα από τα παράθυρα, με κατακλύζουν και νιώθω το Πήλιο σαν το χειμερινό θησαυρό μου. Πολλές φορές το είχα επισκεφτεί με τους γονείς μου, στους Βορειοελλαδίτες μας αρέσει ιδιαίτερα το Πήλιο, τελίκά παντρεύτηκα Βολιώτη και έτσι η συγγένεια έγινε πιο ζεστή με το βουνό των Κενταύρων όπως το αποκαλούνε... Έμένα όμως δύο κένταυροι μου έρχονται στο μυαλό, ο καλός και σοφός κένταυρος Χείρωνας και ο κακός, ο Νέσσος που έγινε η αιτία για να πεθάνει ο Ηρακλής χρησιμοποιώντας τη γυναικεία ζήλεια.Τη στιγμή που ο Νέσσος πέθαινε από τα δηλητηριασμένα βέλη του Ηρακλή εκμυστηρεύθηκε στη Δηιάνειρα ότι ο σύζυγός της δεν την αγαπούσε πια και ότι για να ξανακερδίσει την αγάπη του, έπρεπε να του δώσει να φορέσει ένα χιτώνα, αφού τον βουτήξει πρώτα μέσα στο αίμα του πεθαμένου κενταύρου.

 Η Δηιάνειρα, που δεν ήξερε ότι το αίμα του Νέσσου ήταν δηλητηριασμένο από τα βέλη, έδωσε το χιτώνα στον ήρωα. Οι πόνοι του Ηρακλή ήταν τόσο φριχτοί, ώστε τρελάθηκε και, ανάβοντας φωτιά πάνω στην κορφή του βουνού Οίτη, κάηκε ζωντανός. Ακόμα και σήμερα, η υψηλότερη κορυφή αυτού του βουνού ονομάζεται Πυρά.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=17323&subid=2&pubid=8548846

http://www.volos-city.gr/

http://www.hotelsline.gr/root/newhotel/mx/m_Pelion_diam.asp

http://www.travel-pelion.gr/

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF





Μετά το θάνατό του ο Ηρακλής απο-θεώθηκε, έγινε δηλαδή θεός της δύναμης και της ρώμης. Ο Δίας τον πήρε στον Όλυμπο και τον πάντρεψε με τη θεά της νιότης, την Ήβη

παιδικές ζωγραφιές

ο κόσμος των παιδιών είναι ο μαγικός κόσμος που όλοι ψάχνουμε!