Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ολλανδικές αντίλλες


Ταξίδια- Ολλανδικές Αντίλλες



..




  Σε όσους αρέσουν τα μακρινά ταξίδια μια ωραία και όχι τόσο προβεβλημένη εκδρομή είναι στις Ολλανδικές αντίλλες. Οι Ολλανδικές Αντίλλες (Ολλανδικά: Nederlandse Antillen Προφορά (Β·Π)) είναι υπερπόντια κτήση της Ολλανδίας στον Ατλαντικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στην Καραϊβική Θάλασσα, ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο. Περιλαμβάνουν το Νότιο συγκρότημα (Νήσοι Λίουορντ), το Κουρασάο (444 τ.χμ.), την Μποναίρ (288 τ.χμ.) και το Βόρειο συγκρότημα (Νήσοι Ουίντουορντ), τον Άγιο Μαρτίνο (Σαιντ Μάαρτεν) (34 τ.χμ.), τον Άγιο Ευστάθιο (Σαιντ Γιουστρέτιουτ) (21 τ.χμ.) και τη Σάμπα (13 τ.χμ.). Τα νησιά αποτελούν αυτόνομο τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.
   Κατά τη διαμονή σας εκεί θα δείτε πολλά κτίρια αποικιακού ρυθμού και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το περίφημο εστιατόριο Gouvernour
καθώς και το μουσείο των σκλάβων όπου θα πληροφορηθείτε την ιστορία των ατοίκων αλλά και των σκλάβων την περίοδο της αποικιοκρατίας! Υπάρχουν πολλοί λαικοί καλλιτέχνες στο νησί και θα εντοπίσετε εύκολα τη μικρή γκαλλερύ της πιο γνωστής τους ζωγράφου, τα περίφημα κεραμικά λουλούδια της οποίας στολίζουν έναν δρόμο του νησιού. Η υπάλληλος θα χαρεί να σας μιλήσει ελληνικά αφού ζούσε για χρόνια στην Κέρκυρα!!!


Η οικονομία των νησιών βασίζεται στην παραγωγή πετρελαίου, πετροχημικών, αλκοολούχων ποτών, υφασμάτων και στον τουρισμό. Την 15η Δεκεμβρίου 2008 η κτήση αναμενόταν να διαλυθεί, έπειτα από συμφωνία στη Χάγη ανάμεσα στην Ολλανδία και τα νησιά, που συνάφθηκε το 2007 αλλά η διάλυση αναβλήθηκε. Η αρχική ημερομηνία για τη διάλυση ήταν η 1η Ιουλίου του 2007.[3] Την 1η Οκτωβρίου του 2009 συμφωνήθηκε η διάλυση των Ολλανδικών Αντιλλών στις 10 Οκτωβρίου του 2010.Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφανθούν για το αν δέχονται την προταθείσα συμφωνία για να γίνει αυτόνομο το Κουρασάο στα πλαίσια του Βασιλείου της Ολλανδίας Το 52% των ψηφισάντων ενέκριναν τη συμφωνία ( παράθεμα από τη Βικιπαίδεια).




Προσωπικά έμεινα ενθουσιασμένη από το ταξίδι μου στο Κουρασάο, το φημισμένο και για το ομώνυμο ποτο του! Οι θάλασσες παρθένες, καταγάλανες και οι άνθρωποι ζεστοί και αυθόρμητοι με όλα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της Καραιβικής αλλά και μια νότα ευρωπαισμού λόγω της ολλανδικής αποικιοκρατίας. Το κόστος για ένα τέτοιο ταξίδι είναι πολύ μικρότερο από τα πολυδιαφημισμένα τουριστικά θέρετρα αν το κλείσεις μόνος σου ή μέσω Ολλανδίας, όπως κάναμε εμείς. Δέκα ώρες ταξίδι, αρκετές από τις οποίες πάνω από τον Ατλαντικό και φτάνεις σε έναν μικρό παραδεισένιο τόπο, δυστυχώς άγνωστο για τουςπερισσότερους Έλληνες.

Να μην παραλείψετε να ταξιδέψετε στο ακατοίκητο μικρό Κουρασάο με τα πολλά ναυάγια και τις υπέροχες θάλασσες. Θα απολαύσετε το μπάρμπεκιου στο νήσί και θα νιώσετε λίγο σα ναυαγοί!!!


παιδικές ζωγραφιές

ο κόσμος των παιδιών είναι ο μαγικός κόσμος που όλοι ψάχνουμε!